أخبار فنية

Få denne rapporten om kliniske hensyn til medikamentinteraksjoner

الأربعاء 24 مايو 2023 13:03 103 مشاهدة

Få denne rapporten om kliniske hensyn til medikamentinteraksjoner

Dette verktøyet kan hjelpe deg med å bestemme om medisinene du tar har noen negative interaksjoner med hverandre, med reseptfrie medisiner, eller med dine foretrukne urter og vitaminer. Medikamentinteraksjoner kan føre til uønskede bivirkninger, redusere effektiviteten til medisinene dine eller kanskje øke virkningen av en spesifikk medisinering.

Bla gjennom medisiner for potensiell medikamentinteraksjon ved å komme i enten det generiske eller varemerkeavnet; Eksempel Acetaminophen eller Tylenol Gå inn i medikamentsøk Vennligst gå inn i minst 3 tegn Merk: Medikamentinteraksjon online søkemotor sjekker automatisk kontra følgende interaksjoner: koffein, etanol/alkohol, enteral fôring, mat og grapefruktjuice.

Ikke kjente fakta om faren for medikamentinteraksjoner og hvordan du kan forhindre dem

Noen anfallsmedisiner senker effektiviteten av p -piller ved å øke nedbrytningen, eller metabolsk prosess, østrogen og progesteron ved leveren. Dette kan øke muligheten til å bli gravid mens du er på nettbrettet. Hvis du er en seksuelt aktiv dame som tar p -piller, kan du spørre legen din om anfallsmedisiner vil redusere effektiviteten av p -piller.

Oppdatert 2020. FDA har faktisk nå autorisert DDI -retningslinjene. Nedenfor er innlegget som opprinnelig publisert. I 2018 forventes FDA og en rekke andre regulatoriske organer å vedta og håndheve flere lover relatert til kravene til ikke-klinisk medikament-medikamentinteraksjon (DDI) studier før en IND. En essensiell del av å etablere et medikament for markedsbruk er å teste for hvordan det kan komme i kontakt med andre medisiner eller forbindelser i kroppen.

Ikke kjente detaljer om tips for å håndtere flere medisiner

For å hjelpe oss med å forstå betydningen av DDI-forskningsstudier, trenger vi å tilfredsstille Tony, en sammensatt klient. En dag går Tony på legens arbeidsplass, og etter en grundig konsultasjon med legen sin, er foreskrevet fluvoxamine, en vanlig selektiv serotonin gjenopptakshemmer (SSRI) som brukes over hele verden for å behandle tvangslidelser og annen betydelig https://norsk-apotek.com/melatonin-uten-resept/ depresjon og stress og angstlidelser.

Og som en rekke av oss, liker Tony ekte kaffe, ikke den beryktede dekaf -sorten. Tony forstår at hans morgenarbeidsmøter vanligvis er mye bedre med koffeinøkningen hans, og hans etter lunsjmøter går normalt bedre med forbehandling av omeprazol for hans foretrukne mat. Denne uken føler Tony seg ekstra pirrende og irritert om morgenen og har faktisk hatt en konstant ettermiddagshodepine uavhengig av å følge sin normale rutine.

Den definitive guiden til polyfarmasi

Tonys ubehag er assosiert med den splitter nye medisinen, men det er ikke rett før av fluvoxamin selv. Det er faktisk fluvoxamins interaksjon med koffein- og omeprazolinntaket som endret farmakokinetikken hans, noe som førte til mye høyere medikamentnivå enn Tonys kropp var vant til. Den totale effekten av denne interaksjonen kan være avhengig av pasientene CYP2C19-genotype (Yasui-Furukori, Takahata et al.

Figur 1 viser hvordan Tonys kropp kan ha metabolisert stoffet annerledes gradvis, basert på hvordan omeprazol kommuniserte med kaffen og fluvoxamin for noen med Tonys genotype. En oppfordring til legen hans og en helt ny resept i hånden, Tonys liv er tilbake til typisk, men hva om Tonys legende kunne vært forhindret? Er det mulig å vite hvordan et medikamentstoff kan kommunisere med ethvert stoff som et mylder av stoffer til å bli lansert til markedet? Den spesielle DDI som er forklart i Tonys historie er godt dokumentert, men dessverre trekker dessverre i liten oppmerksomhet, delvis på grunn av det faktum at av det økende variasjonen av variabler som må testes.

شارك هذه الصفحة